Home » Biografie Aïsha

Ook deze dame (2003) zingt al zolang als ze kan praten , en werd een keer per toeval opgemerkt in een cafeetje waar ze een liedje mee zong voor de lol , Er was een vrouw die haar vroeg of ze een keer wilde proberen om echt op te treden tijdens een benefietmiddag in Winschoten , waarop Aisha "ja" zei en daar diverse mensen kippenvel bezorgde met tranentrekkers van de bovenste plank. Daar werd ze opgemerkt door een vrouw die haar vroeg om een keer s'middags in haar cafe te komen zingen. Daar is het allemaal begonnen, ze werd gevraagd door zangeres Rika Hamminga om wat meer liedjes in te studeren en wat aan haar zangtechniek te werken.

 

Ze werd uitgenodigd in 2014 door Eric Posthumus (de geluidsman van Ronald van der Woude ) om tijdens een artiestenavond te komen zingen in haar woonplaats Oude Pekela , waar ze voor meer dan 250 man publiek haar ding deed en bijna de helft van het publiek in tranen zag van ontroering. Vanaf dat moment was de samenwerking met Ronald geboren.

Door steeds vaker het nummer (op verzoek van het publiek) "Zou het erg zijn lieve opa" samen te zingen , werd er al een beetje gesproken over een  eigen op te nemen duet. Aisha bracht eerst nog haar eigen nummer "Silverstar" geproduceerd door P&T produkties uit in April 2015.

De clip bereikte eind 2015 nummer 31 van de top 1000 bij tv Oranje. Ook The Voice Kids had interesse in het 12 jarige meisje  en ze heeft dan ook alle voorrondes gehaald , maar door de contracten die daar aan vast zaten hebben Aisha en haar ouders besloten om daar niet mee verder te gaan.

 

In September 2015 werd het eigen duet met Ronald "7 Lange maanden" opgenomen bij Roy Otters en uitgebracht onder het HBR label. Een nummer die het goed deed bij vele kleine radiostations en in het piraten circuit. Er werden een aantal nieuwe liedjes ingestudeerd om het blokje met de duetten wat aan te vullen waaronder o.a. "Adios mijn vriend" , "Mont martre" ,"Als je alles weet", "Just an illusion" , "Goodhearted Woman" en " I'm so lonesome i could cry" ,"Blue Christmas" ,"Blueberry Hill" , "When my blue moon turns to gold again" , "Blue eyes crying in the rain" e.v.a.

 

In december 2015 is Ronald begonnen met het schrijven van een volgend nummer "Veel te kort , Veel te jong" ook weer een lied met een verhaal om over na te denken. Deze werd geproduceerd door Terry West. In de periode van het bedenken van het nieuwe nummer  kwamen ze op het idee om het liedje uit 2006 "Geluk zit in de sterren" samen met Terry West tussendoor opnieuw op te nemen en deze op de B-kant van de single toe te voegen. Deze zijn achtereenvolgens uitgebracht in Februari en April van 2016.

 

Bij de presentatie in April van het nummer "Veel te kort ,veel te jong" waren er vele artiesten aanwezig in de overvolle zaal in Oude Pekela,  en had Bouke Scholten ook een zwak voor het gigantische stemmetje van Aisha en deed met haar de Elvis ballad

"I'm so lonesome i could cry" in duet.

Op 30 Oktober 2016 deden Ronald & Aisha mee aan de audities van de Koos Alberts Awards , daar zongen ze hun eigen songs en ook " Als je alles weet" van Andre Hazes en Dana Winner en trokken de aandacht van Koos Alberts die middag naar zich toe. Bij uitzondering mochten ze samen optreden tijdens de show in Uitgeest los van de gehele competitie.

 

 Op 10 december 2016 werd het nummer "HEIDI" uitgebracht een nummer die anders is dan de vorige nummers omdat dit geen serieus en zwaar verhaal met zich mee brengt maar gewoon een gezellig meezingnummer is. Ook dit nummer werd geproduceerd door Terry West.

Op oudjaarsavond 2016/2017 is het nummer "Heb geloof in de mensen" uitgebracht  , een samenwerkingsproject met Freddy Cadel , Gerda & Terry West en natuurlijk Ronald.

 

31 Maart 2017 is het eerste Engelstalige nummer uitgebracht "Have you ever seen the rain" een cover van John Fogerty uit 1971 , en deze hebben Ronald & Aïsha in een pianoversie gegoten en er een ballad van gemaakt.Dit nummer kwam op de 'B' kant van de single "Eenzaamheid"
 
Op 16 Juli 2017 werd het nummer "Eenzaamheid" uitgebracht , een cover van Koos Alberts uit 1988. Bij de presentatie is zelfs Koos Alberts zelf aanwezig om de single uit te reiken. Dit nummer werd net als de 'B' kant geproduceerd door Roy Otters uit Apeldoorn.

In november werden bij Aisha (na lang uitstellen ivm de vele geplande optredens) haar keelamandelen operatief verwijderd , net voor deze operatie is de cover "Eens zijn we samen" ingezongen en tijdens haar herstel van een aantal weken uitgebracht.

 

In September 2018 werd het zevende zelf geschreven duet 'Vrienden voor altijd' uitgebracht.  Dit is een Nederlandstalig uptempo nummer met een rock tintje , opgenomen bij studio Martin Sterken , met gitaarwerk van Jan de Vrieze.

 

Tijdens de optredens neemt Aisha het publiek mee naar de oude tijden van Vader Abraham en Wilma , Mieke , Elvis Presley, Fats Domino, Andre Hazes en natuurlijk ook vele songs van o.a. Marianne Weber , Marlous Oosting, Charlene enz.