Home » Biografie Ronald

Al van kleins af aan zit het zingen bij Ronald (1974) in het bloed , het kleine verlegen jongetje zingt alleen thuis waar niemand hem hoort , en vaak liedjes van zijn grote held Elvis Presley. Op latere leeftijd doet Ronald vaak mee aan karaoke avonden in de plaatselijke kroegen in Oude Pekela. In 2009 tijdens zijn eigen bruiloft was het idee om samen met duo Bert & Bert als verassing voor zijn bruid een paar Elvis liedjes te zingen met orkestband , dit sloeg erg goed aan bij familie en vrienden. Daarna is het balletje eigenlijk gaan rollen , doordat hij vaker gevraagd werd om voor diverse mensen op gelegenheden een keer te komen zingen. Vanaf die tijd is Ronald het zingen wat serieuzer gaan oppakken en is ook zijn repertoire wat uit gaan breiden met o.a. Jack Jersey , Johnny Cash , Andre Hazes , Rommy, The Mario's enz.  zodat  hij ook het Nederlandstalig  en het piratengenre wat meer kon laten horen.

 

In 2010 werden bij Frank van Etten een paar proefopname's gemaakt en kwam het idee om zelf eens een eigen song op te nemen , dit idee kwam uiteindelijk pas in 2014 tot een vervolg. In dat jaar werd het zelf geschreven nummer "Geef je hart voor echte liefde" uitgebracht , geproduceerd bij Roy Otters in Apeldoorn , en een half jaar later in 2015 "Was ik maar voor jou gegaan" waarbij op de B-kant het nummer "In the Ghetto"  (duet met Ria Kok) werd toegevoegd.

 

Tijdens de presentatie van het eerste nummer stond er in de line-up die dag ook een meisje genaamd Aisha die met haar 11 jarige stembandjes de overvolle zaal ontroerde met nummers als "Kind zonder moeder"  die ze loepzuiver door de installatie galmde. Na deze singlepresentatie is de samenwerking tussen Ronald & Aisha eigenlijk ontstaan , bij een heleboel optredens die volgden zongen ze steeds vaker samen het nummer "Zou het erg zijn lieve opa". Door de goede klik ontstond het idee om samen een nummer op te nemen , dit werd het eigen geschreven "7 Lange maanden" , tevens geproduceerd door Roy Otters, en uitgebracht in September 2015. Dit lied sloeg goed aan bij vele kleine en lokale radiostations en de piraten , en werd ook door velen bestempeld als plaat vd week , alarmschijf ect. In overleg met de ouders van Aisha werd vastgesteld :Er moest meer komen.

 

In December 2015 is Ronald begonnen met het schrijven van het volgende nummer , weer een Nederlandstalige (country) ballad getiteld  "Veel te kort , Veel te jong" geproduceerd door Terry West en uitgebracht in April 2016.

De presentatie van dit nummer werd groots aangepakt met vele collega artiesten o.a. Martin Sterken , Terry West en als 'special guest' Bouke Scholten .

 

Op 30 Oktober 2016 deden Ronald & Aisha mee aan de audities van de Koos Alberts Awards , daar zongen ze hun eigen songs en ook " Als je alles weet" van Andre Hazes en Dana Winner en trokken de aandacht van Koos Alberts die middag naar zich toe. Bij uitzondering mochten ze samen optreden tijdens de show in Uitgeest los van de gehele competitie.

 

Ook het kleine dochtertje Marissa (2008) staat inmiddels vaker op de buhne in duet met Ronald met o.a. "Geheime Liedjes"(Henk Wijngaard) "Don't cry daddy" en "Samen voor altijd" van Marco Borsato , ook in deze kleine schuilt een artiestje voor de toekomst.

 

Op 10 december 2016 werd het nummer "HEIDI" uitgebracht een nummer die anders is dan de vorige nummers omdat dit geen serieus en zwaar verhaal met zich mee brengt maar gewoon een gezellig meezingnummer is. Ook dit nummer werd geproduceerd door Terry West.

Op oudjaarsavond 2016/2017 is het nummer "Heb geloof in de mensen" uitgebracht, een samenwerkingsproject met Freddy Cadel , Gerda & Terry West en Aïsha.

 

 31 Maart 2017 is het eerste Engelstalige nummer uitgebracht "Have you ever seen the rain" een cover van John Fogerty uit 1971 , en deze hebben Ronald & Aïsha in een pianoversie gegoten en er een ballad van gemaakt. Dit nummer kwam op de 'B' kant van de single "Eenzaamheid"

 

Op 16 Juli 2017 werd het nummer "Eenzaamheid" uitgebracht , een cover van Koos Alberts uit 1988. Bij de presentatie is zelfs Koos Alberts zelf aanwezig om de single uit te reiken. Dit nummer werd net als de 'B' kant geproduceerd door Roy Otters uit Apeldoorn.

In December 2017 werd het nummer "Eens zijn we samen" uitgebracht , ook geproduceerd door Roy Otters.

 

In September 2018 werd het zevende zelf geschreven duet 'Vrienden voor altijd' uitgebracht.  Dit is een Nederlandstalig uptempo nummer met een rock tintje , opgenomen bij studio Martin Sterken , met gitaarwerk van Jan de Vrieze.

 

Tijdens de optredens van Ronald & Aïsha is altijd wel een link te vinden naar The king , het bekende snikje , de warme songs , komen in het gehele repertoire voorbij , en Aïsha is inmiddels ook al een beetje bekend met de Presley sound , maar dan op haar eigen manier.